SVEN ORNELIS

Boeken

De Would-Be Chef

Sven Ornelis publiceerde op 20 maart 2015 z'n eerste kookboek bij Borgerhoff en Lamberigts. Een jaar later volgde z'n tweede kookboek.

Iedereen kan koken

You can’t have it all: én gevierd radiopresentator zijn én topchef. Of toch? Q-musicpresentator en foodie Sven Ornelis weet alvast hoe hij zijn gasten kan verbluffen met een fantastische maaltijd zonder dat hem dat al te veel moeite kost. Met een paar slimme trucjes slaagt hij erin een simpele pasta er toch indrukwekkend te doen uitzien. Of met enkele restjes uit de koelkast een waar feestmaal te bereiden. En hij is klaar om als de would-be chef zijn geheimen te delen! Inspiratie voor zijn kookkunsten haalt Sven op restaurant, bij vrienden, op het internet, uit bekende en minder bekende kookboeken en uit zijn reizen. Daarna is het de beurt aan zijn eindeloze fantasie: roze pasta, mosselen met Martini, gepimpte Dr. Oetker pizza of kip met cola en ketchup? Sven kookt zonder heilige huisjes en verrast zijn gasten maar al te graag met een buitengewoon maar vooral haalbaar en zeer smakelijk diner. En uiteraard geeft hij ook zijn geheimen prijs om zelfs in dieettijden van eten iets plezierigs te maken.

De schrijver Sven Ornelis

Sven debuteerde op zijn 17de als schrijver met “Gewoon Wat Vlooien Zoeken”, een bundel met jeugdpoëzie en dagboekfragmenten. Later verschenen “Passie 365” met 365 liefdes-smsjes en “Ik Wou Dat Ik De Helft Van Nicole en Hugo Was” een verzameling van de columns die hij nu al zestien jaar lang, drie maal per week, schrijft voor de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws. Sven debuteerde als columnist op zijn 16de voor de Nederlandse krant Trouw. In 2011 verscheen zijn roman De Smaak Van Het Verlangen